Nieuw! Bestel nu de Engelse versie van het Canonboek

  Klik op onderstaand logo om naar de bestelpagina te gaan. 

Bestellen Canon Boek

Zoeken

Emmeloord, 20 juli | De Stichting Canon De Noordoostpolder heeft de laatste maanden veel inspanningen verricht om een zeer bijzondere en gelimiteerde uitgaveBoek VoorkantBoek Voorkant in de vorm van een boek over ‘Noordoostpolder 75 jaar droog’ voor te bereiden.

Op 9 september 1942, midden in de oorlogsjaren, valt de Noordoostpolder droog. Op 9 september 2017 wordt dit feit gevierd. Dan is het 75 jaar geleden dat deze belangrijke en vruchtbare grond, maar liefst 48.000 ha, beschikbaar is gekomen. Nu, 75 jaar later, is de Noordoostpolder in alle opzichten vol in ontwikkeling gekomen. De grootste gemeente in oppervlakte heeft qua inrichting, bewoning en leefbaarheid een metamorfose ondergaan. Daarom heeft de stichting Canon De Noordoostpolder een speciaal boek over deze ontwikkeling samengesteld.

Speciale uitgave boek 75 jaar droog

Het boek geeft een terugblik over 75 jaar geschiedenis, samengevat in 150 bijzondere foto’s met bijschriften. De foto’s zijn in meerdere opzichten uniek. Met name omdat ze een bijzondere inkijk geven in de ontwikkeling van de polder en de jaren na de drooglegging.

De Stichting Canon de Noordoostpolder heeft gezocht naar een evenwichtige presentatie. Dat betekent dat niet alleen de Noordoostpolder als ‘geheel’, maar ook alle dorpen - naast Emmeloord - vertegenwoordigd zijn in het boek. Het boek is vanaf 8 september 2017 verkrijgbaar bij boekhandel Marsman en tevens te bestellen op de website van de Stichting de Canon De Noordoostpolder.

Dankzij een bijdrage van de gemeenten Noordoostpolder kan de Stichting het boek aanbieden voor een voorintekenprijs van 7,50 euro tot 1 november. Daarna kost het boek 9,50 euro. Wie zeker wil zijn van een exemplaar van deze bijzondere uitgave kan voorinschrijven op de website de Canon De Noordoostpolder of bestellen bij boekhandel Marsman.

BESTELPAGINA BOEKHANDEL MARSMAN 

Boek VoorkantBoek Voorkant