Nieuw! Bestel nu de Engelse versie van het Canonboek

  Klik op onderstaand logo om naar de bestelpagina te gaan. 

Bestellen Canon Boek

Zoeken

Emmeloord - 10 september 2017 | 'De bibliotheek slaat nieuwe wegen in'. Met deze woorden én een aanraking op het scherm opende burgemeester Aucke van der Werff de multitouchtable in bibliotheek in Emmeloord tijdens het symposium '75 jaar Noordoostpolder'.  Zaterdag 9 september was voor de Noordoostpolder een historische dag. Vijfenzeventig jaar geleden viel de polder droog en kon men beginnen met de inrichting van het gebied.Meer dan 150 mensen vierden dit jubileum door hun bezoek aan het symposium '75 jaar Noordoostpolder', een goede samenwerking tussen de Canon De Noordoostpolder, de vereniging Vrienden van Schokland en FlevoMeer Bibliotheek. 

Het publiek zag hoe het eerste exemplaar van het boek 'Noordoostpolder 75 jaar droog' door Hans Roefs van de Canon De Noordoostpolder aan de burgemeester werd overhandigd. Waarna ze naar Hans Crebas luisterden, die vertelde over hoe het was om in de jaren ’50 en ’60 in de Noordoostpolder op te groeien.

Ode aan de aardappel
Cabaretière Hiske Schipper bracht een ode aan de aardappel en hoogleraar Henri Beunders gaf een lezing over het bijzondere sociologische project van de inpoldering waarbij hij vragen stelde als: 'Wat leert de geschiedenis van de Noordoostpolder ons over maakbaarheid?'.

gallerij afbeelding
Hoogleraar Henri Beunders gaf een lezing over het bijzondere sociologische project van de inpoldering. © FlevoMeer Bibliotheek

Multitouchtable
De verhalen op de multitouchtable zijn tijdens de openingstijden voor iedereen te bekijken in de bibliotheek. Zo kunnen onder andere de verhalen met foto’s en filmpjes over de geschiedenis van de Noordoostpolder worden bekeken, bijvoorbeeld over de boerderijen van de Noordoostpolder of over Schokland.

Zie ook de Flevopost voor een uitgebreider verslag met fotos.

(bron:Flevopost)