Nieuw! Bestel nu de Engelse versie van het Canonboek

  Klik op onderstaand logo om naar de bestelpagina te gaan. 

Bestellen Canon Boek

Zoeken

Wie kent haar niet? Mien Ruys (1904 – 1999), de belangrijkste Nederlandse tuinarchitect van de 20eeeuw. Mien Ruys en haar groenontwerp zijn een onlosmakelijk deel van het verhaal over het ontwerp en de realisatie van Nagele én van de Noordoostpolder. 
Het beplantingsplan van Nagele is één van de grootste ontwerpen uit haar carrière. Wat Gerrit Rietveld voor de architectuur betekende en Piet Mondriaan voor de Stijlbeweging, was zij voor de groene buitenruimten.
 
De expositie over Mien Ruys bestaat uit een groot aantal panelen/banieren, aangevuld met objecten als bielzen, gewassen grindtegels en kleding. In interviews op beeld met onder anderen Piet Oudolf, Pieter Buijs, Anet Scholma en Koos Postema wordt het leven en werk van Mien Ruys aanschouwelijk gemaakt. De expositie is toegespitst op de ontwikkeling van haar oeuvre dat uitgebreid wordt getoond door middel van plattegronden, tekeningen en kleurenfoto’s. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van haar oorspronkelijke dagboeken, waarin zij onverbloemd vermeldt voortdurend zoekende te zijn naar heldere lijnen. 
 
Joke Vingerhoed komt uit Blaricum en is lid van Kunstenaars Blaricum. Haar werk vormt een prachtige aanvulling op de expositie over het leven en werk van Mien Ruys. Behalve kleurrijke bloemstillevens toont Joke Vingerhoed abstracte geometrische schilderijen. 
 
Op donderdag 29 augustus om 14 uur geeft Joke Vingerhoed een inleiding bij haar werk. Bij de inleiding, die tevens een preview van de Mien Ruys expositie biedt, is een ieder van harte welkom. Er wordt entree gevraagd. 
 
Deze expositie is in samenwerking met het ABC Architectuurcentrum Haarlem en het Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder/Canon de Noordoostpolder tot stand gekomen en met een financiële bijdrage van gemeente Noordoostpolder. 
 
Leo den Dulk, auteur van het boek ‘Mien Ruys, Tuinarchitect. Zoeken naar de heldere lijn. De complete biografie’, verzorgt tijdens de opening voor genodigden op 1 september om 15 uur een inleiding. 

De expositie is te bezichtigen van donderdag 29 augustus t/m zondag 24 november 2019. Openingstijden: d
 onderdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur.
 
Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl 
EINDE PERSBERICHT 
------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Museum Nagele is geopend op donderdag tot en met zondag van 13.00 -  17.00 uur, 
tel. 0527 653077 b.g.g. 0527 652562 
Bezoekadres: Ring 23, 8308 AL NAGELE 
 
In de bijlage 3   foto`s: 
Foto 1: Mien Ruys ©Maria Austria Instituut 
Foto 2: Secret, Joke Vingerhoed ©Museum Nagele 
Foto 3: White Tulips, Joke Vingerhoed ©Museum Nagele
 
Zie voor meer informatie en eventueel een afbeelding van het logo van Museum Nagele, het logo van CHC/Canon of gemeente NOP onze contactgegevens op www.museumnagele.nl 
De foto`s zijn ook beschikbaar in een groter bestandsformaat. 
 

2019 Mien Ruys Maria Austria Instituut2019 Mien Ruys Maria Austria Instituut

foto 1

 

 

2019 web Secret Joke Vingerhoed Museum Nagele2019 web Secret Joke Vingerhoed Museum Nagele

foto 2

 

2019 White Tulips Joke Vingerhoed Museum Nagele2019 White Tulips Joke Vingerhoed Museum Nagele

foto 3