Nieuw! Bestel nu de Engelse versie van het Canonboek

  Klik op onderstaand logo om naar de bestelpagina te gaan. 

Bestellen Canon Boek

Zoeken

Emmeloord– Stichting Canon De Noordoostpolder heeft per maandag 21 januari een nieuw bestuur. Dat wordt gevormd door Hans Roefs (voorzitter), Wim Logtmeijer (secretaris/penningmeester) en Berthoo Lammers (redactie/ICT). Zij hebben alle drie meegewerkt aan de totstandkoming van de canon. Nadat de website en het daarvan afgeleide boek succesvol zijn gerealiseerd (de website trekt duizenden bezoekers, van het boek zijn al 1200 exemplaren verkocht!) wil het nieuwe bestuur van de canon de belangrijkste en meest toegankelijke bron van de geschiedenis van de Noordoostpolder maken.

Focus op verdieping en vervolgactiviteiten

De nieuwe bestuurders denken met name aan een ‘verdiepingsslag' van de bestaande onderwerpen. In de huidige vensters op de website http://www.canonnoordoostpolder.nl/ zal in de toekomst nog meer informatie worden ontsloten over dat onderwerp, nog meer foto's, films en teksten.

Hans Roefs, Wim Logtmeijer en Berthoo Lammers gaan zich ook richten op vervolgactiviteiten. Zij denken in dit kader aan een jeugdcanon, het toevoegen van mondelinge historie, een canonapp als handig portaal tot canoninformatie en verbetering van de kwaliteit van de illustraties.

Afscheid

Na de installatie van het nieuwe bestuur, werd er afscheid genomen van de oude bestuurders. Van de nieuwe voorzitter waren er dankwoorden voor de oude voorzitter Jan Mulder, secretaris Anjo Geluk, penningmeester Herjo Straatsma, lid Harrie Scholtmeijer en adviseur Huib van der Wal. Jan Mulder keek kort terug op de samenwerking in de afgelopen twee jaar. Hij had over een divers en uniek team dat in een collegiale sfeer samenwerkte. Het resultaat is ernaar: een informatieve en toegankelijke website, een goed en leesbaar boek, binnen het budget en op tijd gepresenteerd.