Nieuw! Bestel nu de Engelse versie van het Canonboek

  Klik op onderstaand logo om naar de bestelpagina te gaan. 

Bestellen Canon Boek

Zoeken

Emmeloord, 12 september 2013 | De Stichting Canon De Noordoostpolder komt tijdens de jaarlijkse "Maand van de Geschiedenis” met een zeer bijzondere uitgave. Deze is geheel gewijd aan het thema van 2013 Vorst & Volk. Het thema Vorst & Volk gaat over het Koninkrijk der Nederlanden en de Oranjes, andere vorsten, over historische objecten, archiefstukken, tradities en denkbeelden. De Maand van de Geschiedenis sluit met het thema aan bij de viering van 200 jaar Koninkrijk. Ook deze website zal een update krijgen met dit bijzondere thema.

Het is binnen dit kader dat de Stichting Canon De Noordoostpolder onderzoek heeft gedaan naar álle bezoeken die leden van het Koninklijk Huis aan de Noordoostpolder hebben afgelegd, formeel, informeel, zakelijk maar zeker ook incognito. Het is niet alleen een bijzondere maar ook unieke uitgave geworden.

Voor zover de stichting heeft kunnen achterhalen zijn deze bezoeken aan de Noordoostpolder in deze bijzondere uitgave chronologisch vermeld en voorzien van uniek fotomateriaal.

De stichting is -naast de medewerking en bijdragen van diverse sponsoren, instellingen en musea- ook de bevolking dankbaar voor de aanlevering van dit unieke ‘koninklijke’ materiaal. Het is de eerste ‘verrekijker’ die bij Venster 26 van de Canon de Noordoostpolder, "Bijzondere gebeurtenissen en evenementen” een plaats krijgt. De gehele uitgave van Vorst & Volk zal ook bij dit venster raadpleegbaar zijn.

Op 23 oktober a.s. om 16.00 uur zal de Stichting Canon de Noordoostpolder in samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek | Noordoostpolder een presentatie houden in de Bibliotheek te Emmeloord. De uitgave "Vorst & Volk in de Noordoostpolder” is vanaf 23 oktober te verkrijgen bij boekhandel Marsman te Emmeloord. De oplage is beperkt. De te verwachten verkoopprijs is € 7,50= .

Tijdens deze presentatie wordt óók de herziene 2de druk van het boek "Canon de Noordoostpolder” gepresenteerd.

Namens het bestuur van de Stichting Canon de Noordoostpolder
Wim Logtmeijer
Secretaris