Nieuw! Bestel nu de Engelse versie van het Canonboek

  Klik op onderstaand logo om naar de bestelpagina te gaan. 

Bestellen Canon Boek

Zoeken

Emmeloord, 5 mei 2015 | De Stichting Canon De Noordoostpolder heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Emelwerda College te Emmeloord. Deze samenwerkingsovereenkomst biedt het Emelwerda College de mogelijkheid om excellente VWO leerlingen te stimuleren meer uit hun opleiding te halen.

Emelwerda ‘s plusonderwijs

Aan plusleerlingen van het Emelwerda College en leerlingen die het vak Cambridge Engels volgen wordt de mogelijkheid geboden om zogenaamde Canonverrekijkers te vertalen naar het Engels (een Canonverrekijker is een diepgravend verhaal met een bijzonder thema uit de Canon De Noordoostpolder).

Voorzitter Hans Roefs van de Stichting: "Het is een buitengewoon mooie samenwerking die de mogelijkheid biedt om de Canon de Noordoostpolder te vertalen in het Engels. En dat door vwo-leerlingen uit onze eigen streek. Wij zijn bijzonder trots en verheugd dat het Emelwerda College zich aan dit project wil verbinden”.

In groepsverband (10 leerlingen) zal in 2015 "De Ondergang van de ‘NE 165’: een scheepsramp bij Schokland”; een verrekijker bij canon-venster 3: ‘De Zuiderzee, slagveld en visbun’ worden vertaald. Deze verrekijker is geschreven door Leo Kaan.
De leerlingen leggen met de vertaling een "proeve van bekwaamheid” af en zullen op de canonwebsite een eervolle vermelding ontvangen. De begeleiding van de vwo-groep zal geschieden door mevrouw Femmy Gerritzen van het Emelwerda College.

Canon in het Engels

Het is de wens van de Stichting Canon De Noordoostpolder om uiteindelijk de Canon in zijn geheel te vertalen naar het Engels. Vanwege de complexiteit van de 30 Canonvensters, de 7 Canonramen en het groeiende aantal Canonverrekijkers is dat zeker een uitdagende en geen eenvoudige opdracht voor de Stichting, het Emelwerda College en haar leerlingen in het bijzonder.

Als de Canon De Noordoostpolder succesvol vertaald is biedt dit uitstekende mogelijkheden om de Noordoostpolder, met haar korte maar rijke historie ook internationaal te kunnen promoten. Naar verwachting zal het gehele project een aantal jaren in beslag nemen.

De Canon De Noordoostpolder is in 2012 gereedgekomen en in boekvorm (nu 2de druk) verkrijgbaar.