Nieuw! Bestel nu de Engelse versie van het Canonboek

  Klik op onderstaand logo om naar de bestelpagina te gaan. 

Bestellen Canon Boek

Zoeken

Stichting Canon De Noordoostpolder organiseert samen met FlevoMeer bibliotheek Noordoostpolder minisymposium.
Emmeloord, 26 Oktober 2015 | De Stichting Canon De Noordoostpolder houdt in samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder een minisymposium op 6 november a.s. in de FlevoMeer Bibliotheek te Emmeloord.


Canonhoek
Het is een bijzonder moment voor de Canonstichting en de bibliotheek. Er is de afgelopen maanden veel geïnvesteerd in een bijzondere ruimte in de bibliotheek te Emmeloord; de Canonhoek. In deze Canonhoek kan men veel vinden over de historie die beschreven is in de Canon de Noordoostpolder.

Secretaris Wim Logtmeijer van de Canonstichting: “Het is een bijzonder en mooi moment. De Canonstichting is verheugd dat de bibliotheek een speciale ruimte heeft ingericht voor bezoekers die meer willen weten over de geschiedenis en het ontstaan van de Noordoostpolder en in het bijzonder over de Canon. Veel historische informatie is op deze wijze extra toegankelijk gemaakt in de vorm van een Canonhoek. Wij zijn de bibliotheek ook erkentelijk dat zij deze ruimte voor ons hebben willen inrichten", aldus een terecht trotse Wim Logtmeijer.


Symposium 6 november a.s.
Bij de opening op 6 november van de Canonhoek in de FlevoMeer Bibliotheek te Emmeloord zullen diverse redacteuren van een “verrekijker”, een verrekijker is een verdieping op een thema binnen de Canon, een lezing geven. De redacteuren brengen allen een boeiende presentatie over hun historische kijk op een thema van de Canon.

Uitgenodigde auteurs zijn:
Leo Kaan, “de ondergang van de NE-165.” (venster 3)
Gerrit van Hezel: “De NM107, een kogge vol kloostermoppen.” (venster 3)
Hans Hollestelle: “Bill Cottam, van Kirkham naar Krakau.” (venster 10)
Theo Gaasbeek: “W.F. Hermans en de Noordoostpolder.” (venster 9)

Voornoemde “verrekijkers” zijn het afgelopen jaar tot stand gekomen en uitgegeven door de Stichting Canon de Noordoostpolder.
Het staat een ieder vrij dit bijzondere symposium bij te wonen. De aanvangstijd is om 15.00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Download onderstaand de symposiumbrief

6 november 2015 Symposium.pdf

Welkom/inleiding/toelichting Voorzitter

De Canon De Noordoostpolder is in 2012 gereedgekomen en in boekvorm (nu 2de druk) verkrijgbaar.