Noordoostpolder • Donderdag 3 februari 2022 | 23:02

Aukje van der Molen uit Emmeloord heeft donderdag de prijs 'de Polderpionier' van 2021 gewonnen. Tafelronde 49 Noordoostpolder reikt de prijs jaarlijks uit aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder.

De 71-jarige Van der Molen maakt zich onder meer hard voor het laten leven van de cultuurhistorie in de Noordoostpolder en de promotie van het gebied, schrijft de jury. Verder geeft ze rondleidingen op Schokland en stadswandelingen in Emmeloord. Volgens de jury staat ze erom bekend dat ze gepassioneerd kan vertellen over de Noordoostpolder. "Haar initiatieven hebben duidelijk impact gehad op de polder. Een voorwaarde voor deze 'oeuvre award'".

De Polderpionierprijs wordt normaal gesproken uitgereikt tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsfestival. Dat is op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Door de coronamaatregelen kon dat dit jaar niet.

De prijs werd vorig jaar gewonnen door Piet Baars uit Ens. Het jaar daarvoor mochten Marian Henselmans en Joos Vos van Amateurtheatercollectief Sproet zichzelf de winnaars noemen.

Bron (c) Omroep Flevoland

Aukje van der Molen, Polderpionier 2022