Donderdagavond 20 april staat de lezing ‘Sporen van de oorlog in de NOP’ op de agenda van FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder . Archeoloog en journalist Ruurd Kok, schrijver van het boek ‘Denken over herdenken’ geeft een lezing over zijn zoektocht naar sporen van de oorlog in de Noordoostpolder. Vanaf 19.30 uur start de avond met een kopje koffie of thee, de lezing begint om 20.00 uur. Een gratis kaartje is te reserveren via www.flevomeerbibliotheek.nl.

Tijdens deze lezing neemt Ruurd Kok ons mee op zijn zoektocht naar sporen van de Tweede Wereldoorlog in de Noordoostpolder. De polder is drooggevallen tijdens de oorlog en daarom bestaat het oorlogserfgoed in dit nieuwe land hoofdzakelijk uit vliegtuigwrakken. Maar met enige moeite zijn er meer sporen terug te vinden in het landschap. Welke herinneringen aan het Nederlands Onderduikers Paradijs, zoals de polder ook wel bekend stond, zijn er nog meer te vinden en welk verhaal vertellen zij? Ruurd Kok laat ons tijdens deze lezing met heel andere ogen kijken naar bekende plekken in de polder.

Historisch InformatiePunt

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Stichting Canon De Noordoostpolder en Vrienden van Schokland. Deze samenwerking is erop gericht de geschiedenis van de Noordoostpolder onder de loep te nemen. Voor 2023 staan er vijf lezingen gepland.

1 P12907161 P1290716

 

3 P12908153 P1290815